او تصريح کرد: براي مرمت 22 مسجد جامع، دو امامزاده سلطان ابراهيم رضا در آب گرم گزيک درميان و امامزادگان سلطان محمد و سلطان ابراهيم فردوس، حسينيههاي امام رضا (ع)، نواب بيرجند و حسينيه خوسف 30 ميليارد ريال اعتبار در نظر گرفته شده است.
معاون ميراثفرهنگي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور ادامه داد: براساس توافقات صورت گرفته با مديرکل امور اوقاف و امور خيريه استان مقرر شد، باغ بهلگرد بيرجند براي مرمت به صورت 10 ساله و به شکل اجاره در اختيار ميراثفرهنگي قرار گيرد تا پس از مرمت باغ در صورتي که شرايط لازم براي ثبت جهاني احراز شد به پيوست پرونده ثبت جهاني باغهاي ايراني براي بررسي به يونسکو ارسال شود.
«علويان صدر» با اشاره به اينکه 603 اثر خراسان جنوبي در فهرست ميراث ملي ثبت شده است، تصريح کرد: با ثبت جهاني باغ اکبريه بيرجند، يکي از مهمترين ظرفيتهاي اين استان در سطح جهاني به ثبت رسيد.
اين مقام مسوول تأکيد کرد: کمتر در دورههاي تاريخي فرصتي پيش ميآيد تا اثري ثبت جهاني شود و با انجام اين کار در تمام عناوين مربوط به يونسکو، نام و نشاني از اثر ثبت شده را ميتوان يافت چرا که آن اثر به مقصدي براي گردشگران تبديل ميشود.
او با تأکيد بر اينکه باغهاي ايراني پايه و اساس براي ميراثفرهنگي محسوب ميشود، افزود: در معماري جديد از افکار و انديشههاي اصيل و قابليتهايي که در گذشته داشتيم، دور افتادهايم و ما به عنوان متوليان ميراثفرهنگي بايد قابليتهاي خود را به خوبي به ديگران معرفي کنيم.
معاون ميراثفرهنگي کشور در ادامه اظهار داشت: وظيفه ميراثفرهنگي فقط مرمت ابنيه تاريخي و محوطهها نيست و معماري ايراني، اسلامي در گذشته همواره در حال نو شدن بوده و هيچگاه حالت سکون نداشت بنابراين بايد تلاش کنيم، نسل جديد را با مفاهيم معماري سنتي ايراني به خوبي آشنا کنيم.
«مسعود علويان صدر» با بيان اينکه خريد آثار فرهنگي، بزرگترين لطمه را به اين آثار ميزند، يادآور شد: توانمندسازي مردم در زمينه مرمت بناها و آثار تاريخي اصلي مهم است و بايد بناها و آثار تاريخي با مشارکت بخش خصوصي مرمت شود.
111/
انتهای پیام/